tour2010.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Tourtoeter:  
   
  Tour tips:
   

  Links:
   
   
   

   
  Fédrigo wint koninginnenrit
   Pierrick Fédrigo heeft de koninginnenrit van de Tour de France op zijn naam geschreven. De Fransman van Bouygues won dinsdag de sprint van negen vluchters en zette zo een streep door de droom van Lance Armstrong om zijn laatste Tour met een etappezege te bekronen. De Texaan kon niet meespelen in de sprint en werd zesde.
  Hoewel de Col de Peyresourde, de Col d'Aspin, de Col du Tourmalet en de Col d'Aubisque in de zestiende Tourrit op het menu stonden, zat het spel meteen op de wagen. Tijdens de beklimming van de Tourmalet (km 51) viel de etappe al in zijn definitieve plooi: Lance Armstrong ging alleen voorop rijden en kreeg eerst Fedrigo en Damiano Cunego bij zich. Daarna sloten ook Christophe Moreau, Jurgen Van de Walle en Sandy Casar aan, vervolgens nog Barredo, Ruben Plaza en Chris Horner en tenslotte Ignatas Konovalovas. Dat maakte tien leiders.
   
  In de afdaling besloot Barredo vanQuickStep ervandoor te gaan. De Spanjaard kreeg vijftig seconden voordat de andere acht, met Barredo's ploegmaat Jurgen van de Walle als stoorzender, de achtervolging hadden georganiseerd. Daarna liep de voorsprong snel terug, maar toen de acht Barredo in hun vizier hadden, viel het weer stil.

  Een klein klimmetje in Pau deed Barredo echter alsnog de das om. Met de boog voor de laatste kilometer in zicht denderden de acht over hem heen. Daarop volgde een sprint waarin Armstrong al snel besefte dat hij niet de benen had om de etappe te winnen. Fédrigo had die wel en zorgde voor de zesde Franse etappezege van dit jaar en de tweede op rij van Bouygues. De moegestreden Barredo kwam 28 seconden na de winnaar over de meet.
   
   
   
  Het peloton met alle favorieten kwam op 6:45 van Fédrigo over de streep. In de stand verandert niets. Alberto Contador behoudt het geel voor Andy Schleck. Hushovd won de pelotonspurt en heroverde zo de groene trui.

  Uitslag:
   
  1 Fédrigo (FRA, BTL) 5:31:43
  2 Casar (FRA, FDJ) +0
  3 R. Plaza (SPA, GCE) +0
  4 Cunego (ITA, LAM) +0
  5 Horner (USA, RSH) +0
  6 Armstrong (USA, RSH) +0
  7 J. Van de Walle (BEL, QST) +0
  8 Moreau (FRA, GCE) +0
  9 Barredo (SPA, QST) +28
  10 Hushovd (NOO, CTT) +6:45
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl