tour2010.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Tourtoeter:  
   
  Tour tips:
   

  Links:
   
   
   

   
  Opnieuw Cavendisch
   Mark Cavendish heeft vrijdag in Bordeaux zijn vierde etappe van deze Tour de France gewonnen. De sprinter van HTC-Columbia klopte Julian Dean en Alessandro Petacchi. Omdat Thor Hushovd buiten de top tien eindigde, raakt hij de groene trui weer kwijt aan Petacchi.
  Het verhaal van de rit is snel verteld: Daniel Oss (Liquigas), Jérome Pineau (Quick.Step, Benoit Vaugrenard (Française des Jeux) en Matti Breschel (Saxo) trokken er al na elf kilometer op uit. Veel ruimte kreeg het kwartet echter niet, hun maximum voorsprong liep nooit hoger op dan 3'40".

  De vluchters waren dus een vogel voor de kat, maar Oss weigerde zich daar bij neer te leggen. Op vijftien kilometer van de finish counterde de Italiaanse hardrijder een demarrage van Pineau, maar de rekenmeesters in het peloton deden hun werk perfect. Op vier kilometer van de finish zat ook zijn ultieme poging erop.
   
  Petacchi was de eerste die aanzette, maar de reactie van Cavendish was ijzersterk. De Brit nam een grote voorsprong en die kwam niet meer in gevaar. Achter Dean sprintte Petacchi nog naar de derde plaats, terwijl Hushovd door steeds meer mensen werd ingehaald. In het puntenklassement staat Petacchi nu op 213 punten, tien meer dan Hushovd. Ook Cavendish kan het groen nog pakken. Hij heeft 197 punten.
   
   
   
  Uitslag:
   
  1 Cavendish (GBR, THR) 4:37:09
  2 Dean (NZL, GRM) +0
  3 Petacchi (ITA, LAM) +0
  4 McEwen (AUS, KAT) +0
  5 Freire (SPA, RAB) +0
  6 Boasson Hagen (NOO, SKY) +0
  7 Roelandts (BEL, OLO) +0
  8 Rojas (SPA, GCE) +0
  9 Bole (SLO, LAM) +0
  10 R. Pérez (SPA, EUS) +0
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl