tour2010.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Tourtoeter:  
   
  Tour tips:
   

  Links:
   
   
   

   
  Riblon wint eerste Pyreneeënrit
   De Franse wielrenner Christophe Riblon heeft zondag in de Ronde van Frankrijk de eerste zware rit door de Pyreneeën gewonnen. De coureur van AG2R kwam solo aan op de top van Ax-3-Domaines, een klim van de eerste categorie.
  Vrijwel direct na de start in Revel ontstond een kopgroep van twaalf man. De vier die daaruit overbleven kregen gezelschap van vijf latere ontsnappers. Die negen kregen ruim tien minuten voorsprong voordat eerst Rabobank en daarna Astana gingen rijden. Aan de voet van de Port de Pailhères was de voorsprong minder dan vier minuten.

  Op die berg van de buitencategorie spatte de kopgroep uiteen totdat alleen Riblon overbleef. Daarachter ging eerst Rafael Valls aan, maar pas toen oud-tourwinnaar Carlos Sastre demarreerde leek het interessant te worden. In het peloton werd echter niet gereageerd en hielden de Astana-ploegmakkers van Alberto Contador het tempo hoog.
   
  Achter Riblon vochten Contador en Schleck een boeiende strijd uit. De Spanjaard, die 31 tellen moet goedmaken op Schleck, demarreerde twee keer op de slotklim. De Luxemburgse klassementsleider reageerde echter steeds attent en bleef de hele klim in het wiel van Contador zitten. Omdat de twee topfavorieten alleen naar elkaar keken en met een pokerspel bezig leken, konden Mentsjov en Sanchez wat tijd terugpakken. Mentsjov demarreerde in de laatste twee kilometer en zag zijn inspanningen beloond met veertien seconden tijdwinst. De Rus staat vierde in het klassement, op 2.44 van het geel. 
   
   
   
  Uitslag:
   
  1 Riblon (FRA, ALM) 4:52:42
  2 Mensjov (RUS, RAB) +54
  3 S. Sánchez (SPA, EUS) +54
  4 A. Schleck (LUX, SAX) +1:08
  5 Joa. Rodríguez (SPA, KAT) +1:08
  6 Gesink (NED, RAB) +1:08
  7 Contador (SPA, AST) +1:08
  8 Van den Broeck (BEL, OLO) +1:08
  9 Cunego (ITA, LAM) +1:49
  10 Sastre (SPA, CTT) +1:49
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl